to day is a good day

Stämplarna på mina händer vitnar om att jag varit på en hel del krogar ikväll. Hela kvällen har jag haft vänner som dragit mig fram och tillbaka mellan pubarna. Jag måste medge att
 jag är trött. Om man tänker sig en en gammal brygga vid en lugn å som sakta rinner mellan husen utmed ned till havet, där vattnet rinner ut för att om miljontals år falla tilbaka på torra land. Då är jag en av de vattendroppar som faller mot björklöven på hösten för att sedan följa med ut i havet. Alltid så sent man kan utan att betraktas som  en vacker, men iskall kreation som en snöflinga.

Jag tittar på det missfärgade cerisa bandet som ligger en bit bort på skrivbordet. Det är så mycket mer än bara ett gammalt cerist band. Bandet har legat i min väska sedan jag började på chalmers. Det för med sig minnen om en nollning fyllld av aktiviteter och osäkerhet. På den tiden var man ny i stan och man sökte forfarande de kompisar man ska umgås med resten av utbildningen. Nu har jag en massa kompisar som nästan tävlar om att få min uppmärksamhet. bara att det är bara under speciella tidpunkter som till exempel chalmers pubrunda.


Jag lovade mig själv en sak i början av kvällen. Rent statestikmässigt tror jag att de flesta vet vad jag lovade. 1/7 skulle rakt ut säga vad det handlar om, om man sa "säg ett ord oscar skulle säga på en fest med alkohol i kroppen". Svaret "DU är den enda blochndin jash någonsin funnit atraktiv" är fel.

Nu är det länge sedan jag hörde nått från min gamle vän, kan det vara så att min gamle vän glömt mig? Neej, det tror jag inte. Jag är snygg, bäst och vackrast, vem skulle glömma mig va? fånig tanke.

slack och smack så somnade jag.

Wiho!

Matriell eufori! Det är det jag känner just nu. Jag har fått en ny kompis, en nära kompis! En kompis som kommer jobba duktigt med mig en lång tid framöver. Vi kommer väldigt bra överens, och har aldrig blivit osams. Jag finner stor kärlek till min nya kompis. Den underhåller mig,  är vacker, smidig och nätt. Så perfekt min stil känns den som också! Tyvärr har jag inte hittat ett namn åt min nya kompis. Detta är för att inget namn jag kan komma på beskriver riktigt den betydelse min nya kompis har för mig.

Du gör mig så glad, min underbara laptop!
Här kan man märka den grad av nörd jag är, för jag älskar verkligen mina tekniska prylar... när de fungerar.

14,1" TFT, AMD TL-52, 1024M RAM och 80Gb hdd, totalt 2.4kg och allt i ett hölje av pianolack och silver. underbart!

Efter att ha skaffat i stort sett alla program jag behöver så gav jag mig ut på lite mp3jakt. Först bar det av till kunsin Alex cheaptheband.com där deras låtar laddades ned och nu körs ofta i winamp. Jag tycker verkligen mycket om deras senaste låtar. Framför allt morbid under pressure. Av soundet att dömma är cheap beat the thing to see live. Förhoppningsvis kan jag någon gång under våren åka till sthlm för att se dom live i sitt esse.

Det var första dagen på hösten

Jag sitter på fiket på hörnet. jag sitter där på en hög stol i fönstret med en varm kopp svart kaffe. Hatten och min svarta kavaj ligger båda blöta brevid mig. utanför fönstret springer människor fram och tillbaka i spöregnet. Där är en tjej, kanske 10 år, som hoppar mellan vattenpölarna med sina små ben. Hon ser ut att ha lite kul iaf. Alla andra är så rädda för att bli blöta att de går rakt över pölarna med ansträngda ansikten.

Här inne i caféet är det lugnt. det är snudd på hissmusik som spelas tänker jag precis innan signaturen för lugna favoriter kommer. låten som spelas sedan skapar nostalgikänslor i magen på mig. borde jag hata denna låten? jag är inte säker, men jag faller in i tankarnas värld ett tag tills doften av nytt kaffe når min näsa. Helt utan att jag märkt det har en kille i 25årsåldern kommit in på caféet, beställt en kaffelatte och en smörgås, samt satt sig ned en bit ifrån mig vid fönstret. han tittar åt mitt håll ett tag. lite trött tittar jag tillbaka. han ler och gör en hälsningsgest mot mig. jag är helt säker på att jag inte sett honom tidigare. Okej, han ser schysst ut så jag hälsar lite slött tillbaka. ett litet tag verkar det som han ska flytta till stolen brevid mig, men han ångrar sig. Där sitter vi med var sin kaffe och tittar ut i regnet ett tag.

Efter en stund känner jag ett starkt röksug. det vore så skönt med en cigarett medans jag sitter i fönstret hemma och tittar ut i det grå vädret i värsta film noir-anda, men jag känner att jag inte orkar gå bort till 7eleven i regnet och köpa några. När jag väl reser på mig säger jag adjö till killen brevid och går ut i regnet igen. det är inte kallt ute, mer en kylig känsla. hösten börjar komma nu, och jag längtar. jag längtar efter att se träden få färggranna löv. jag längtar efter att bara ta det lugnt i soffan med en kopp varm choklad efter att varit ute på en lång prommenad bland löven. Men framför allt längtar jag efter någon att dela hösten med. Att höra ett underbart skratt när jag drar nått dåligt skämt. Någon att laga imponerande god mat till. Någon att göra spontana besök hos, och ringa på kvällen för att säga god natt.

Jag tittar upp. Jag har inte gått hem. Istället står jag inne på centralen och framför en stor monitor. Jag ser tåg gå mot oslo, kalmar och sthlm. En kort stund funderar jag över att bara köpa en biljett nånstans, where ever, sedan tar förnuftet fånga på mig igen. jag har ju fan tenta imorgon och massa ansvarstaganden i skolan. Än en gång börjar jag röra mig hemmåt. När jag går över drottningtorget regnar det inte så mycket längre och längre fram kan jag till och med se lite blå himmel. Den sista biten hem tänker jag bara på hur bra jag faktiskt har det här. det känns som att jag har allt, allt utom känslan av attraktion till någon som faktiskt får mig att känna mig mindre ensam. Kan det vara så att jag helt enkelt bara ser för lite kärlek här i götet? Jag bestämmer mig för att det är så, låser sedan upp ytterdörren och går in.

dagen innan tentan

det är verkligen dags att gå för att lägga sig. Den senaste tiden har pluggstandarden inte varit på topp, men jag behövde verkligen gårdagen ledig från plugg, resten av veckan har jag iaf försökt plugga effektivt även om det varit lite svårt med vissa personer som varit mindre pluggvänliga. hehe, john skulle nog skratta 10 minuter konstant om han läste den meningen. hur som helst så kommer jag iaf klara problemdelen av algebran imorgon.. Bara det att problemtentan går på eftermiddagen, efter teoridelen. Det kan vara dåligt för självförtroendet om det skule visa sig att teoridelen verkligen är en knöl i arslet.

Idag hade jag lite svårt att börja studera måste jag medge, men se då ringde Jörgen och sa att han var i krokarna. Han kom upp och såg till at jag började studera som bara den. Roligt när man får besök som förutom agerar sällskap in på natten, ser till att man jobbar bättre än vad man skulle göra själv. han pluggade inte algebra inte, han satt i soffan och läste på analysen som han ska terrorisera 1orna med nästa läsperiod. Han är jävligt bra den där Jörgen. Många gemensamma intressen med mig, och även om han är mest nörd av oss alla i vår omgivning så hanterar han det också bäst.

Hela dagen idag har jag känt att detta är sista dagen av det gamla och morgondagen kommer med nått helt nytt. Det känns som en atmosfär, likt den julkänsla man borde ha känt innan julen, men som aldrig riktigt kom. Kanske är det att alla kommer tillbaka till gbg denna veckan och att jag kommer ha en mer sociallt liv ett tag framöver, eller så är det det faktum att jag är på gång att köpa en dator. Då menar jag inte bara tänkt att göra. jag menar att jag SKA göra det. En ny dator betyder början ny tid. En tid av matriel lycka!


Med detta säger jag God Natt.

det nya året.

Jag längtar inte längre efter något. jag saknar inte någon, och jag ser inte fram emot nått. inget annat än att plugga står på schemat. jag har gått och blivit kär.  Kärat ned mig i en laptop jag hittat på nätet. antar att det är vad som händer när man inte har någon att tycka om, man finner substitut.


Så vad vill jag med det nya året?

att resa utomlands ett tag. rättare sagt flytta utomlands och börja ett nytt liv. en helt ny tillvaro, jobba för att bygga en bättre tillvaro och ett bättre jag. med erfarenheter från andra länder utvecklas troligen jag väldigt mycket. alla skulle utvecklas mycket av det.

i den perfekta tillvaron skulle jag flytta utomlands under två år för att känna på livet. medans jag lever livet ska jag jobba med viss datateknik, inte plugga det. för jag är rätt trött på att plugga just nu. man blir lätt det av att plugga konstant 13,5 år.


I vilka länder skulle jag vilja pröva på att bo då? italien, frankrike, taiwan till en början. korea, brazilien och madagaskar är länder jag skulle vilja besöka. jag vill lära mig språk, för det har jag alltid varit så dålig på. tänk att resa till taiwan och inte ha med sig nått sällskap från sverige. man är tvungen att börja om helt från början. man skaffar sig lite kompisar som allt eftersom hjälper en att utveckla det språk man så småning om lär sig att tänka på. att sedan återvända till sverige är inget säkert, för du är lycklig med det nya livet du skapat där. kanske till och med har du träffat någon att hålla handen med.


The Devil Wears Prada

Jag såg filmen ensam när jag inte hade nått bättre för mig att göra, och det är nog då den är bäst.
Denna filmen är knappast en film man ser med någon killkompis eller på första dejten. Snarare att man ser den med en person man varit ihop med ett tag, för man bör nog kunna känna till en del om vad den andre  har för abitioner inom yrkeslivet och tankar om mode.

För att vara en "tjejfilm" så tycker jag det finns en hel att diskutera runt omkring filmen. Bland annat hur mycket man är redo att offra för karriären, hur man ska se på chefens auktoritet, om
Meryl Streeps rollfigur enbart är elak eller om det är behövligt ont för att få jobbet gjort på bästa sätt, hur viktigt det är att följa mode för att uppfattas som en vacker person.

Jag ger denna filmen 6 orrar på en skala till 10.