Musiken talar inte längre

Tidigare har låtar som "Leave your friends" av superswirls talat till mig nått enormt. jag har drömt om hur jag står framför micken med en gitarr på en nedsläkt scen. Spottlights tänds så att mitt band och jag är det enda som syns i lokalen. Jag ser inte ett dyft av den publik jag börjat spela för, men jag känner ändå hur texten jag har skrivit till musiken rör vid nått hos dom, och de tycker jag är ett underbarn som lärt mig spela gitarr så bra på ett år. Att jag lyckats samla ihop ett gäng som spelar så bra tillsammans. Att texten jag sjunger med så lugn stämma verkligen låter passionerad, för det är ju mitt liv jag sjunger om. Vid denna tidpunkten i mitt liv har jag totalt ändrat mitt liv. Jag gett upp allt hopp om en dataingenjörs-karriär, jag har sålt allt jag äger för att kunna köpa gitarren jag har med mig och biljetten till ett annat land, ett annat liv! Ett liv där jag ska börja ett helt nytt liv och viga det livet åt musiken.

Nästan direkt efter att jag kommit fram till det nya landet går jag in på en bar och där träffar jag en snubbe som senare kommer starta upp bandet med mig. Han är cool. Han har kontakter, och vi kommer bra överens direkt.
Jag får slagga hos honom några nätter. Under de nätterna sitter vi med var sin gitarr, massa cigaretter och flera flaskor whiskey.
Han lär mig hur man spelar gitarr, och jag lär mig väldigt snabbt. Tillsammans lyckas vi börja skriva på låtar.
Jag har en massa insperation, så jag står för det mesta av texterna.

Anledningen till att jag flytt landet och mitt gamla liv återspeglas i texterna jag sjunger på de gig jag får. Just låten "leave your friends" handlar om hur ens vänner kan svika en i samma period som det tar slut med tjejen jag kännt så mycket för. Det är smärtan inombords som driver mig vidare, och genom texterna i låtarna får jag utlopp för det som annars skulle driva mig till vansinne. Man kan helt klart se att den store Ryan Adams musik har haft ett stort inflytande på mig, för han är för mig låttexternas gud.

Men som sagt, musiken pratar inte på samma sätt till mig längre. Musiken från Ryan ser jag inte längre som ledsam, jag ser bara en låt. En låt jag kan tycka om att lyssna på, för Ryan gör riktigt bra musik.

För länge sedan när jag gjorde en resa upp till sthlm så satt jag med ett block och skrev ned allt jag såg framför mig när jag lyssnade på min färdmusik. musiken råkade vara nått av Pulps album. När jag kommit fram efter nära 2 timmars resa hade jag ett antal A4 nedkladdade med tankar och drömmar om musiken jag lyssnat på. Då var det så lätt! tyvärr har jag tappat bort blocket nu. Dock har jag ju kvar blocket med halvtaskiga deprimerande dikter om stjärnor och det kalla blå vattnet. Kul att läsa i efterhand, men lite ruskigt att jag ändå skrivit allt själv.

Musiken jag lyssnar på nu är mer dansant och fylle-vänlig. Jag ser en stor förändring i musiksmak från det att jag träffade tigern.


Just chill down and keep on dancing everyone,
it will make you happy someday
- Oscar Hall 21/3 2007

snart.

oh I miss my little thai girl. I don't like to wake up in the morning without my little thai girl. I want to hear her heart beat, beat hard as thunder.

Hur som helst så tycker folk att det är för sällan jag skriver nått här i bloggen. Anledningarna till att jag skriver sällan är många, bland annat tidspress och att jag faktiskt inte vet vad jag ska skriva eller hur man ska få det intressant.
Så nu tänkte jag skriva ned lite allt möjligt om vad komma skall.

På fredag drar min tiger med silvervingar och jag till Hjo. Det ska bli skönt med lite miljöombyte. Jag har planerat in lite saker som att ta en biltur runt stan och berätta lite vad som hänt här och där. Vi ska ta minst en prommenad i högaliden, titta på utsikten där, gå upp tidigt om morgonen för att njuta av solens första strålar. Sedan fick jag höra att Neverstore kanske skulle spela i hjo denna helgen, och om detta är sant kanske man tittar förbi där också.

Ska bli intressant att se vad som hänt i huset sedan jag var där senast. Ett nytt dushrum och nymålat kök, ja det kan bli intressant. Framför allt ska det bli kul att visa tigern det stället där jag växte upp.


Göteborg kan vara bra vackert på kvällen.. tyvärr är min mobilkamera så fruktansvärt dålig.. hade varit så underbart bra att ha en riktig kamera för att ta kort på profilerna av kranarna i solnedgången, då hade man kunnat se de mäktiga skuggor som syntes.

en kv?ll

Only one true

"Vi tar en prommenad" sa hon. En prommenad i slotskogen känns perfekt eftersom solen legat på hela dagen och det måste vara vårvärme ute. Yeah right! När vi kom ut på gatan var kylan påträngande och solen kunde inte ses på himlen nånstans. Vi trodde ju det var varmt! Inte ska en sådan petritess störa våra planer. "ska vi ta nått att äta innan?". pizzahut? naa.. Vi köper take away-sushi på stället intill och tar med till slotsskogen. Väl framme vid slotsskogen hittade vi en okej brygga vid vatten som vi slog oss till ro på. Snålvinden blåste iväg våra saker gång på gång, men vi höll ändå modet uppe och pratade om änder, det gråa vädret och allt folk som vandrade förbi.  Jag sitter där och tittar lugnt på henne. Jag diggar henne verkligen. När hon tittar på mig med sina underbart bruna ögon kommer jag till insikt, hon är det vackraste jag någonsin mött. Det var inte längre kallt, det var precis perfekt. Det var som i filmerna, tiden började gå långsammare och allt runt omkring försvann för en stund. Efter ett tag var det ändå dags att gå därifrån. Vi gick till säldammen för att timea perfekt när de skulle bli matade. Där gick vi runt i  slotsskogen och kollade på  alla möjliga djur. hand i hand genom parken, gick vi bara hon och jag. Ingenstans ville jag vara förutom just där jag var.

Hon gör mig lycklig! Enbart hennes hand mot min kind ger  en känsla av att vara oslagbar. Hennes röst när hon pratar med mig ger en känsla av kärlek. Hennes pussar gör mig stark. Hennes skratt smeker mina öron och ger mig lust att busa med henne. För mig är hon den enda.

ååh.. jaa! Mer av det!

Jag sitter med ryggen mot henne. Tjejen jag tog mod till mig och ringde dagen efter festen. Det är fakiskt en rolig historia hur jag hamnade här. En fredagkväll då jag var ute med en kompis på fest ringde en tjejkompis till honom och sa att hon skulle komma på festen. Jag tog telefonen från min kompis och började fyllesnacka om att jag hade träffat henne förut. Min kompis bara stog och skrattade. Ett tag senare när tjejkompisen inte kommit så fick jag ringa upp henne från min mobil då min kompis hade lite dåligt med pengar på sin.

Denna gången var det annorlunda. Rösten jag hörde i telefonen sade nått speciellt till mig. Det blev första gången vi pratade, och vi pratade tills hennes mobil dog. Lite besviken över att samtalet tagit slut så fort ringde jag henne igen  dagen efter för att precis komma på att hon kanske bara sa att mobilen dog för att sluta prata med mig.. Men jag fick ju faktiskt intrycket att hon tyckte om att prata med mig. Hon svarade och vi pratade på igen. Skönt, hon hade nog inte dissat mig. Hon fick mig att tro att hon bodde bland molnen och att hon hade vingar för att flyga upp dit. Lite smidigt fick jag henne att adda mig på msn genom att prata med vår gemensamma kompis.

Jag hade inte en aning om hur hon såg ut än. På msn skulle jag kunna se det. Senare på kvällen lagade jag mat med min laptop som musik-källa i köket. "Plopp, någon skriver till dig!". Hon var snabb med att slå på min webcam för att se på mig medans vi pratade. Hon verkade lite intresserad av att jag lagade riktig mat och inte bara värmde upp nått. Efter ett tags chattande bjöd jag in henne för att få smaka på min vegitariska kost dagen därpå.

Lite konstigt kändes det allt när vi gick mot varandra där på gatan. Nått som slog mig var hur hon gick klädd. De klädde henne riktigt bra! Visst, tjejer kan ha ett sinne för att ha snygga kläder, men den här tjejen kom gående med ett leende på läpparna och skrattade så smått.

Vi åt min mat som blev rätt så lyckad. Kan ni tänka er stekt haloumi i stark currysås med quinoa. mums.. Hur som helst såg vi på Rocky horror picture show. Hon reagerade som jag hoppades.. "...konstig film".

Två veckor senare sitter jag på hennes soffa och hon kliar min rygg. Hon är bäst. Hon gör mig glad. Hon överaskar mig även om jag känner att jag kan läsa av henne bra. Det är verkligen inte ofta man möter en underbar tjej som denna.